بررسی و مقایسه نرم افزار ویتایگر همیار با مایکروسافت داینامیک CRM

مقایسه نرم افزار CRM ویتایگر و ماکروسافت داینامیک CRM توسط گارتنر

در کنفرانس Directions Asia 2019 کمپانی مایکروسافت اعلام کرد که در آوریل آخرین نسخه از Dynamics 365 Business Central برای C/AL و Windows Client در دسترس خواهد بود و نسخه اکتبر تنها برای نسخه مبتنی بر کلود منتشر خواهد شد. از این رو می توان نتیجه گرفت که مایکروسافت قصد دارد تا به تدریج کاربران نسخه نصبی نرم افزار Microsoft CRM را به استفاده از نسخه ابری هدایت کند و سپس به پشتیبانی و بروزرسانی نسخه نصبی پایان دهد.
همچنین اعمال محدودیت هایی جهت شخصی سازی و توسعه نسخه نصبی نرم افزار Microsoft dynamics 365 امکان توسعه مستقیم (به عنوان مثال فارسی سازی) را نمی دهد. در نتیجه این تغییرات کنترل شده و از طریق اکستنشن های مختلف در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

مقایسه پیش نیازهای سخت افزاری برای نصب

از نظر سخت افزار مورد نیاز، هر دو نرم افزار مایکروسافت داینامیک و ویتایگر حدوداً در یک سطح قرار دارند، اما ویتایگر با یک سرور دارای 2 گیگابایت رم و 5گیگ فضای آزاد نصب می شود. بلعکس Microsoft Dynamics CRM یک RAM چهار گیگابایتی با 10 گیگابایت فضای آزاد برای نصب نیاز دارد. از این رو، ویتایگر به پیش نیازهای سخت افزاری ساده تری برای نصب نیاز دارد.

توسعه و سورس نرم افزار

بدون شک مایکروسافت یکی از برندهای مطرح در ساخت و تولید نرم افزار است. با این وجود به دلیل انحصار طلبی این کمپانی، امکان توسعه نرم افزار مایکروسافت داینامیک CRM در سطح حداقلی است. ویتایگر نرم افزاری ست که سورس کدهای آن بصورت متن باز در اختیار شما قرار می گیرد. در نتیجه امکان توسعه ویتایگر همیار سی آر ام در سطح بالا و قابل قبولی نسبت مایکروسافت داینامیک CRM قرار دارد.

مشکلات تحریم و کپی رایت

مایکروسافت نماینده ای برای خدمات خود (نصب و راه اندازی نسخه نصبی و یا ارائه خدمات کلود نرم افزار CRM) در کشور ایران ندارد. طبق شرایط و قوانین ارائه خدمات در سایر کشورها که در این صفحه می توانید مطالعه نمایید، به هیچ یک از نمایندگان خود اجازه همکاری با شرکت های ایرانی را نمی دهد. می توانید لیست نمایندگان مایکروسافت را در سایت رسمی این شرکت مشاهده نمایید.

برای خرید لایسنس نرم افزار مایکروسافت باید هزینه بالایی پرداخت کرد. در ایران شرکت های زیادی اقدام به فارسی سازی وشمسی سازی مایکروسافت داینامیک CRM نموده اند، اما با توجه به بحث هزینه های بالای لایسنس، اقدام به فروش نرم افزار کرک شده می نمایند. فروش برنامه کرک شده از یک طرف و بحث تحریم ها از طرف دیگر باعث شده است که خرید نرم افزار مایکروسافت داینامیک ریسک بالایی داشته باشد.

برخلاف مایکروسافت، CRM ویتایگر بسته نرم افزاری خود را به صورت رایگان ارائه می دهد. همچنین شرکت آوب (پارس ویتایگر) که چندین سال است در ایران بصورت تخصصی به توسعه و بومی سازی این نرم افزار مشغول است، بسته فارسی ساز رایگان ویتایگر را در مارکت رسمی این شرکت منتشر نموده است. این فارسی ساز را می توانید از اینجا مشاهده نمایید.

گستردگی و جهانی بودن

مایکروسافت CRM و ویتایگر دو نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری هستند که کاربران زیادی در سطح جهانی دارند. مایکروسافت نسبت به ویتایگر تعداد کاربر بالاتری داشته، اما ویتایگر با توجه به متن باز بودن هسته نرم افزار، توسعه دهندگان بیشتری دارد.

هزینه ها

شما با صرف هزینه ای جزئی و یا به صورت رایگان می توانید فایل نصب و کرک Microsoft CRM را از اینترنت دانلود کنید، اما نرم افزار به زبان انگلیسی و تاریخ های درون آن میلادی هستند. پس باید بسته های فارسی ساز و شمسی ساز نرم افزار را خریداری کنید. اما مشکلات تازه شروع می شوند:

اکثر فارسی سازهای مایکروسافت در لایه ظاهری نرم افزار (UI) اقدام به فارسی سازی این نرم افزار می کنند که بسته به کامپیوتر کاربران باعث کاهش سرعت و ضعف در سیستم می گردد. از طرف دیگر با ارائه بسته های بروز رسانی مایکروسافت و بروز رسانی نرم افزار، بخش هایی که بروز رسانی شده اند با مشکل مواجه خواهند شد و در نتیجه فارسی سازها هم نیاز به بروز رسانی خواهند داشت.

همانطور که گفتیم، ویتایگر یک نرم افزار با سورس باز است. از طرفی زبان برنامه نویسی ویتایگر PHP بوده و در نتیجه، توسعه دهندگان زیادی دارد. در مقابل، سورس کدهای مایکروسافت بسته هستند و شما برای افزودن قابلیت های بیشتر تنها می توانید از طریق تولید پلاگین ها قابلیت های بیشتری به این نرم افزار اضافه کنید. تولید پلاگین ها نیاز به متخصص دشاته و تعرفه های بالایی دارد.

با گذشت زمان، نیازهای جدیدی در سطوح مختلف سازمان پدیدار می شود. در نتیجه نیاز به متخصص در سازمان حس می شود، که البته برای پروژه های کوچک می توان کار را برون سپاری نمود. هزینه های سفارشی سازی بیشتر آن قدر بالاست که با گذشت زمان، نیاز به استخدام متخصصان بوجود می آید. این امر باعث افزایش هزینه های نگهداری نرم افزار می شود.

با توجه به موارد بالا تصور اینکه صرفاً با کرک مایکروسافت داینامیک سی آر ام می توان این نرم افزار را نصب و راه اندازی کرد، اشتباه است. شرکت هایی در سطح های مختلف SME بنا بر دلایل فوق، تمام دردسرها و هزینه های تغییر CRM را به جان خریده و از نرم افزار CRM مایکروسافت به یک نرم افزار دیگر کوچ کرده اند.

مشاهده دموی نرم افزار CRM ویتایگر همیار

با تکمیل فرم زیر، دموی نرم افزار CRM ویتایگر را مشاهده نمایید: